Dövme yaptırmaya karar vermek
Bilindiği gibi dövme, geri dönüşü olmayan ve hata kabul etmeyen bir sanat dalıdır.
Dövme yaptırmayı düşünmeye; “Hangi deseni yaptırırsak yaşlandığımızda bile severek taşıyabileceğimiz bir dövmemiz olur?” sorusunu sorarak başlamalıyız.
“Seçilen dövme, vücudumuzun neresinde olmalı?” sorusuna vereceğimiz yanıtla beraber, belki en pahalı değil, asla ama asla en ucuz yapan stüdyoları tercih etmemeliyiz.
Çünkü dövme, “bir ürün satın almak” değil, ömrünün geri kalanında kişinin benliği ve bedeni üzerinde kalıcı olan bir hizmettir.
şimdiye kadar hiç dövme yaptırmamış insanlar için belki de Dövme yaptırmak için en uygun zamanın kış ayları olduğunu bilmediklerinden, yazın dövme yaptırmayı tercih etmeleri makûl bir seçim olarak görülebilir. Oysa güneş ve ultraviole ışınları dövmeye (özellikle yapıldıktan sonraki 1-2 ay) çok zarar vermektedir. Dövme iyileşinceye kadar açık bir yara olarak algılanmalıdır ve tedavi süreci çok önemsenmelidir. Bu, en az işçilik ve desen seçimi kadar ciddi bir durumdur.
Eş ve sevgili isimleri, bize göre yapılmaması gereken çalışmalardır. eğer yapılması konusunda ısrarlı olunacaksa da sonrasında oluşabilecek ihtimaller göze alınmalıdır.
Sonrasında Sildirme ihtimali olan dövmeleri bırakın yaptırmayı,
bunu düşünmek bile, müşteriye bunun riskleri açısından dövme öncesi açıklanması gereken konulardandır.
Her 10 yılda bir insanların psikolojilerinin, hayata bakış açılarına göre değiştiği bilimsel gerçeğini göz önünde bulundurarak yola çıkmak en doğru olanıdır…
Sembol dövmeler; eğer dövme yaptıracak kişi açısından anlamını yitirmeyeceğine inanılıyorsa, işlenmelidir.
Kendini kanıtlamış sanatçıların, daha önce yaptığı çalışmalarına bakarak güven tazelenebilir.
Hijyen koşulları ise ısrarla belirtildiği gibi, atlanmaması gereken en önemli unsurlardandır.
Bir cevap yazın