Dövmede Sterilizasyon Ve Hijyen

Dövmede Sterilizasyon Ve Hijyen

Dövme yaptırırken atlanmaması gereken en önemli nokta, dövme yaptırmayı planlayan kişinin bu konu hakkında yeterince bilgi sahibi olmasıdır. Eğer kişi bu konu hakkında sahip olması gereken bilgilere hakimse ve doğru yapılması için uygulanılacak her adımı biliyorsa, sterilizasyon konusunun ne derece önemli olduğunun muhakkak ki bilincindedir. Ancak kişi bu yönde kendini bilgilendirmemişse, sterilizasyon ve iltihaplanma konusunda büyük sorunlar yaşayabilir.
Tam anlamıyla bir sterilizasyondan bahsedebilmek için sadece ortamın dezenfekte edilmesi değil, bununla birlikte kullanılan aletlerinde sterilize edilmesi gerekir. Aynı şekilde belirli bir takım uygulamaların eksik olması sonucunda istenmeyen rahatsızlıklar ve sonuçlar yaşanabilir. Bu konuda Sterilizasyondan bahsedebilmek adına neler yapılması gerektiğinden bahsedeceğiz.
Tam bir sterilizasyon için öncelikle dövmeyi yapacak olan kişinin deneyimli ve bir o kadar da işini iyi yapan biri sanatçı olması gerekmektedir. Bu anlamda çok daha deneyimli olan bir kişi sterilizasyon konusunda da bir o kadar dikkatli olacaktır. Ortamın steril olduğundan eminseniz, bunun arkasından gelen ikincil önem arzeden konu dövme uygulamasında kullanılan aletlerin sterilizasyonudur. Ne amaçla yapılıyor olursa olsun her şekilde vücudunuza cerrahi bir işlem uygulanmakta olduğunun bilincinde olmalısınız.
Ve bu anlamda uygulamada kullanılan aletlerin sterilize edilmiş olması inanılmaz derecede önem taşımaktadır. Dövme makinesinin yarattığı darbeyle deriye girişi sırasında kan akması oldukça normal bir durumdur. Sonuçta dediğimiz gibi deriye yapılmakta olan cerrahi bir operasyondur.
Bu uygulama sonrasının ardından başka bir kişiye dövme uygulamasına geçilirse ve aletin iğnesi değiştirilmezse, değiştirilmeyen iğne ile dövme yapılacak kişide hiç beklemediğiniz ağır hastalıklarla karşılaşma riski çok yüksektir. İğnenin yeterli düzeyde sterilize edilmemesi sonucunda mikropların taşınması kaçınılmaz olur. Aynı şekilde kullanılan aletin her parçasının sterilize edilmesi ve iğnesinin değiştirilmesi şarttır.
Cerrahi işlem uygulandığı düşünülürse bu sterilizasyon işlemlerininde cerrahi şartlarda yapılması gerekir.
Dövme’de sterilizasyonun önemi sadece yapım sırasında değil, yapım aşaması bittikten sonra da büyüktür. Dövmeye yapılacak günlük bakım ve kontrollerle dövmenin deri altında sağlıklı bir şekilde sabitlendiği kontrol edilmelidir. Eğer gerekli bakımlar ve kontroller yapılmazsa derinin delinmesi sonucu oluşan yara kabuk bağlar ve bu kabukla birlikte deri altında bulunan boya da kendini deri üstüne kusar. O yüzden hem psikolojik açıdan hem de sağlık açısından dövme yaptırırken sterilizasyona kesinlikle büyük önem verilmelidir.

Bu gönderiyi paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir